När ska man klippa hundens päls?

När det blir varmare ute så trivs parasiterna och det är lätt hänt att de hamnar i din hunds päls om den är för lång. Det kan därför vara farligt att vänta med att klippa. Samtidigt så finns det hundraser som behöver sin päls för att skydda sig mot solens strålar. 

Ska man klippa alla hundar?

Nej, enligt alla experter så finns det raser som du bör låta bli att klippa. Det är främst de korthåriga hundarna som inte behöver klippas men samma sak gäller även hundar som Siberian Husky, Alaskan Malamut och Jämthundar till exemepl. Deras päls skyddar mot värmen och mot solens brännande strålar. 

Man kan däremot hjälp dessa hundar genom att raka områden som lätt blir fuktiga. Som runt öronen, i ljumskarna och på magen. Använd en hundtrimmer för bästa resultat. Du kan läsa mer om bästa hundtrimmer på bästitest24

Så vet du om det är dags att klippa

En hund ska inte klippas vare sig på hösten, vintern eller våren. Det är sommaren som är den varmaste årstiden och den tid då en hund bör få hjälp att kylas ner. Kolla dagligen om du ser parasiter. Loppor och fästingar är tecken på att det börjar bli dags. 

Om din hund börjar dricka extremt mycket vatten är det en annan signal på att den lider av värmen. Du märke också om hunden flämtar mycket eller om den vill ligga med magen platt mot golvet. Kolla alltid med en veterinär, eller en hundfrisör, om du är osäker på om just din hund behöver klippas. 

5 Jul 2023

Här är mitt liv

© 2024 Dewoul.se. Alla rättigheter förbehållna.