Stopp i avloppet?

Stopp i avloppet är inte så kul att drabbas av. När det gäller köksvasken så kan den korkas igen av stekfett och matrester. Handfatet i badrummet, dess avlopp kan få stopp tack vare tvålrester, häår och annat. Du kan om du vill ringa in en spolbil i Göteborg, så att en rörmokare kommer och hjälper dig, men du kan även testa att få bort det på egen hand. 

Använd sugpropp och gör rent vattenlåset

Skulle det vara så att vattnet inte rinner undan som det ska i handfatet eller i kökshon, så börja då helt enkelt med att spola hett vatten. Om det inte hjälper, ta fram en sugpropp och se om du kan få bort stoppet med den. Det ska finnas vatten kvar i hon för att det ska funka bra.

Ett annat sätt att göra på är att skruva bort vattenlåset under hon och rensa bort smuts och annat som gärna fastnar där. 

Miljövänliga tips för att få bort stopp

Det kan vara bra att undvika så kallade propplösare och istället försöka få bort stoppet med annat, som bakpulver, vitvinsvinäger med mera. En egen miljövänlig och säker propplösarblandning just med bakpulver, vitvinsvinäger och vatten. 

Häll ner lite bakpulver och vinäger i ditt avlopp. Det kan då börja börjar pysa och fräsa – det är bara koldioxid och inget farligt.
 
Låt blandningen stå och dra sig i några minuter. Under tiden kan du koka upp en rejäl kastrull med vatten som du sedan häller ner i avloppet.

26 Feb 2023

Här är mitt liv

© 2024 Dewoul.se. Alla rättigheter förbehållna.