Behöver hunden trimmas, klippas och badas?

Olika hundar har olika behov av pälsvård. Mycket styrs av vad det är för päls just din hund har! Om du har en korthårig hund, så kräver den ofta mindre pälsvård än vad en långhårig hund gör. Till pälsvård hör inte bara att kamma/borsta, trimma och bada, utan även att klippa klorna. Kloklippning ska göras på alla hundar och det regelbundet.

Det är viktigt att ge din hund rätt sorts pälsvård. Det för att hundens hud och päls ska må bra. Du kan göra det själv, eller välja att gå till en så kallad hundfrisör.

Olika behov av pälsvård

Om du har en korthårig eller släthårig hund, så räcker det oftast att bada den ett par gånger per år samt borsta av päls vid pälsfällning.

Har du en strävhårig hund så bör den trimmas. Det genom att rycka/plocka päls som det heter. Man ska inte klippa en strävhårig hund, för då förlorar pälsen sin väderbeständiga funktion.

Du som har en långhåig hund, du bör borsta den regelbundet för att pälsen inte ska tova sig. Du bör även se till att ge den regelbundna bad, gärna 2-4 gånger i månaden. En medellånghårig hund klarar sig normalt med färre bad än de riktigt långhåriga hundarna.

De rraser som inte fäller, de bör klippas regelbundet. Det gäller bland annat pudel och bichon frisé. Det kan vara bra att köpa en hundtrimmer. Kolla gärna in husdjursrevyn.se egna test på sådana. Även hundar med andra typer av pälsar kan behöva klippas åtminstone ställvis.

6 Feb 2022

Här är mitt liv

© 2024 Dewoul.se. Alla rättigheter förbehållna.