Hur ofta städar ni?

De flesta jag känner, de har ofta en städrutin, att de städar varje vecka. En veckostädning helt enkelt. En av mina vänner har dessutom hemstädning i Gävle, rätt smart faktiskt. Den enda gången jag själv anlitat en städfirma, det var vid en flyttstädning för många år sedan. Men kan ju vara rätt bra att ha en som kommer och städar varje vecka. Det finns ju en bra firma, som heter Jourstäd, som man kan anlita för det, så väl som de har just flyttstädning. 

Bra storstäda ibland

Även om man städar varje vecka, så är det ju rätt bra att ibland röja rejält! Jag själv brukar har en storstädning ett par gånger per år. Då åker alla mattor ut, alla fönster putsas, jag gör rent ugnen, frostar av frysen och så vidare. Jag brukar även passa på att rensa ut bland mina prylar då. Det är rätt befriande! Inte för att jag älskar att städa, men jag gillar att ha det rent omkring mig!

Satsa på städschema

Om du inte vill ha städfirma, utan se till att fixa själv, engagera hela familjen i städningen. Det genom att göra ett slags schema på vad som ska göras och av vem. Sedan är det ju bra att skifta vem som gör vad, så inte samma person alltid får göra de allra jobbigaste städningarna. Låt även barnen vara med och städa från start. Sedan ge dem mer avancerade uppgifter ju äldre de blir. 

5 Jan 2022

Här är mitt liv

© 2024 Dewoul.se. Alla rättigheter förbehållna.