Om hunden ska vara ute

En del som skaffar hund ser dem nästan som små barn och skulle aldrig komma på tanken att ha dem i en hundgård. Andra har dem som jakthundar, arbetshundar eller som vakthundar och att då ha en hundgård eller en hundkoja är inget ovanligt. 

Jag säger inte hur du ska göra men har du en hund som ska vara utomhus en hel del så finns det några saker du bör tänka på och jag har gjort en liten lista på saker som är bra att ha koll på om man ska ha sin hund ute.

Tips så att hunden mår bra

Om din hund kommer att vara ute även vintertid gäller det att de kan värma sig på ett bra sätt. En isolerad hundkoja är bra men ännu bättre är om det finns ett utrymme med värme där de kan krypa in vid behov. Elvärme är bra men kontakta då en elektriker som kan utföra elinstallation på rätt sätt. Det får inte bli kortslutning och det får inte finnas risk för brand.

Andra saker du måste ha koll på är att det finns dricksvatten för hunden, att det inte finns vassa saker som den kan skada sig på och det viktigaste av allt - social kontakt. Om du har din hund ute måste du fortfarande umgås med den flera gånger om dagen. Ta promenader, lek eller åk ut i skogen med din hund. Utan den sociala kontakten med oss människor eller med andra hundar så kommer din hund att må dåligt och det vill väl ingen?

29 Jan 2022

Här är mitt liv

© 2024 Dewoul.se. Alla rättigheter förbehållna.