Viktigt ha en fungerande AC i bilen

Något som finns i de allra flesta bilar idag, det är luftkonditionering eller så kallad AC. AC står för Air Conditioning. Systemet i sig är separat samt att det är tekniskt komplicerat och kräver speciell kompetens samt utrustning för att testa och reparera. Om man har en AC som inte funkar, så kan det bero på olika saker. Här är vanliga fel:

  • Kompressorn kopplas in med hjälp av en magnetkoppling på remskivan när det behövs, den är alltså inte inkopplad hela tiden. Ibland kan denna magnetkoppling gå sönder.
  • Om kylmedel eller smörjande olja läckt ut är det stor risk att kompressorn går sönder. Har reparationen utförts bristfälligt kan smuts från tidigare skador cirkulera i systemet och även förstöra en nyligen monterad kompressor.
  • Kondensorn sitter ofta väldigt utsatt långt fram vid motorns kylare, ibland precis innanför stötfångarhöljet. Stenskott, korrosion och annan yttre åverkan gör att det kan uppstå läckage.

(källa: M Sverige)

Vem kan fixa din AC?

Att försöka sig på att fixa med din AC, det bör du inte göra. Det är bättre att anlita ett proffs som kan kolla upp vad som felar. Ett bra ställe att vända dig till det är AC-Service Stockholm. Det som är bra med dem är att de inte bara kan reparera din AC, utan de kan även göra service på den samt att de även kan fixa med annat som har med detta att göra.

Tänk på att inte lämna vare sig barn eller hundar i varm bil, oavsett om du har en fungerande AC eller ej!

17 Feb 2022

Här är mitt liv

© 2024 Dewoul.se. Alla rättigheter förbehållna.